Sofia Vikman (kok.) jatkaa maakuntavaltuuston puheenjohtajana.

Sofia Vikman Pirkanmaan maakuntahallituksen puheenjohtajaksi

Kansanedustaja Sofia Vikman valittiin Pirkanmaan maakuntahallituksen puheenjohtajaksi. Valinnan teki Pirkanmaan maakuntavaltuusto kokouksessaan Ylöjärvellä tänään 29.5. Kokoomus esitti Vikmania paikalle. Valtuuston päätös oli yksimielinen. Tartun tehtävään innostuneena. Maakunnallinen vaikuttaminen kulkee käsikädessä eduskuntatyön kanssa. Pirkanmaan menestys on koko Suomen etu! Pirkanmaalle tärkeitä tavoitteita ovat koulutuksen ja työllisyyden vahvistaminen, osaajien saatavuuden turvaaminen sekä liikenneyhteyksien parantaminen. Lisäksi meillä on valtakunnallisesti merkittävä keskittymä turvallisuusalan toimijoita ja osaamista, joten mahdollinen Naton osaamiskeskus sopisi hyvin Pirkanmaalle”, tuore maakuntahallituksen puheenjohtaja Sofia Vikman linjaa.

 Pirkanmaan liiton tehtävänä on vastata aluekehittämisen strategisesta kokonaisuudesta ja maakunnan yleisestä kehittämisestä yhteistyössä valtion viranomaisten, alueen keskuskaupungin ja muiden kuntien, yliopistojen ja korkeakoulujen sekä alueiden kehittämiseen osallistuvien muiden eri tahojen kanssa. Lisäksi maakunnan liiton lakisääteisenä tehtävänä on myös maakuntakaavoitus.

 Puolueiden välisen sopimuksen mukaan maakuntahallituksen puheenjohtajuus siirtyi SDP:ltä Kokoomukselle vaalikauden puolivälissä. Vikman on aiemmin toiminut kuusi vuotta Pirkanmaan maakuntavaltuuston puheenjohtajana. Tänään valitun maakuntahallituksen toimikausi alkaa 1.8.

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *