Pirkanmaan kokoomuksen tavoiteohjelma on julkaistu!

Pirkanmaan kokoomuksen tavoiteohjelma on julkaistu!

 

Visiomme Pirkanmaasta on tulevaisuuteen katsova, osaamiseen ja hyvinvointiin panostava, kasvava ja turvallinen maakunta, jossa jokaisen on mahdollista elää hyvää, omannäköistä elämää.

Pirkanmaan vahvuuksia ovat monipuolinen koulutustarjonta, suurimman hyvinvointialueen tarjoama mahdollisuus laittaa sote-palvelut kuntoon ja saada ihmiset jonoista hoitoon, veto- ja pitovoimainen markkina yrityksille sekä dynaaminen aluekehitys.

Pirkanmaalla huolehditaan hyvinvoinnista, osallisuudesta, syrjäytymisen ehkäisystä, kestävästä kehityksestä ja kasvusta sekä kotien ja katujen turvallisuudesta.

 

Vahvistamme osaamista ja takaamme hyvät lähtökohdat mahdollisuuksien tasa-arvon toteutumiselle

Suomen ja Pirkanmaan kilpailukyky perustuu ennen kaikkea korkeaan osaamistasoon sekä sivistykseen. Jokaisella lapsella tulee olla vahvat lähtökohdat elämään. Osaamistason sekä oppimistulosten nosto tulee olla meidän kaikkien tavoite. Pirkanmaan koulutuskenttä on mahdollista nostaa valtakunnan kärkeen. Liikkumisen, urheilun sekä kulttuurin mahdollisuuksia tulee vahvistaa.

 

Pirkanmaalaisten hyvinvointi ja syrjäytymisen ehkäisy ovat tekemisemme keskiössä

Me haluamme Pirkanmaasta Suomen parhaan ja hyvinvoivimman maakunnan, meillä tulee olla reipas tekemisen meininki, sekä kunnianhimoiset sosiaaliset, terveydelliset, ja taloudelliset hyvinvoinnin tavoitteet.

Edistämme suomalaisten terveyttä ja hyvinvointia sekä panostamme syrjäytymisen ja muiden ongelmien ennaltaehkäisyyn. Pirkanmaalaisten pääsy sosiaali- ja terveyspalveluihin on taattava ja jokaiselle pirkanmaalaiselle on turvattava toimiva arki. Oleellista on saada ihmiset jonoista hoitoon nopeasti ja oikea-aikaisesti. Sivuvaikutusten hoitamisen sijaan meidän tulee löytää ja ratkaista juurisyyt haasteiden takana, näin voimme hoitaa tehokkaammin ongelmia.

 

Käännämme pirkanmaalaisten ja Pirkanmaan elintason ja talouden kestävään kasvuun

Kokoomuksen tavoite on kääntää Suomen talous kestävään kasvuun. Suomalaisten ja pirkanmaalaisten elintaso ja ostovoima nousee, kun varmistamme osaamisen, teollisuuden investointihalukkuuden, yrittämisen kannustimien kehittämisen ja lisäämme vaurastumisen mahdollisuuksia. Haluamme turvata TKI-investointien tason 4 prosenttiin. Edistämme entistä vahvemman mikrosirujen tutkimuksen ja kehityksen keskittymän rakentumista sekä haluamme Suomen ensimmäisen teollisen tason valmistuskeskuksen Tampereen kaupunkiseudulle. Väestörakenteen vuoksi julkisten palveluiden tuottaminen pitää tehdä tehokkaasti yksityisen ja julkisen sektorin yhteistyönä hyvällä laadulla ja yhteiskunnan resursseja säästäen. Yrittäjyys tulee tunnistaa osaksi valittavan ministeriön toimialaa ja sen tulee näkyä myös ministerin tittelissä.

 

Joustavalla ja tulevaisuuden tarpeet huomioivalla aluekehityksellä kestävää kasvua

Maa- ja kaavoituspolitiikka toimii ennen kaikkea aluekehityksen ohjauskeinona ihmisten ja elinkeinoelämän tarpeet huomioiden. Me sujuvoitamme ja nopeutamme ympäristöluvituksia ja kaavoitusta. Haluamme Pirkanmaalle enemmän toimitilahankkeiden sijoittumisia sekä verkkokauppojen keskuksia. Nostamme ja korostamme maakunnan eri alueiden vahvuuksia. Juna ei kulje ilman veturia, mutta veturiakaan ei kannata ajaa yksin. Keskuskaupungin yliopisto ruokkii innovaatioita, mutta teollista tuotantoa ja maataloutta ei voida siirtää maakunnasta keskustaan.

 

Varmistamme kotien ja katujen turvallisuuden

Turvallisuus ja turvallinen elinympäristö ovat jokaisen pirkanmaalaisen perusoikeus. Arjen turvallisuus sekä erityisesti kasvavissa määrin digitaalinen turvallisuus on nostettava tekemisen keskiöön. Me haluamme varmistaa kotien ja katujen turvallisuuden nostamalla poliisien määrää ja sen myötä saatavuutta, näkyvyyttä ja läsnäoloa varmistamalla siihen riittävät resurssit myös Pirkanmaan reuna-alueilla.

 

Tutustu koko ohjelmaan täällä.

 

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *