Pirkanmaan kokoomusedustajat esittävät lisäpanostuksia alueen liikenneyhteyksiin ja elinvoimaan

Kokoomuksen pirkanmaalaiset kansanedustajat Anna-Kaisa Ikonen, Pauli Kiuru, Arto Satonen ja Sofia Vikman kirittävät hallitusta ottamaan liikenneyhteyksien parantamisen, koulutukseen panostamisen, kansallispuistojen kunnostamisen sekä urheiluhankkeiden tukemisen vahvemmin ensi vuoden talousarvioesityksessä huomioon.

Edustajat ovat esittäneet määrärahalisäyksiä muun muassa valtatielle 9 Tampere-Orivesi välille sekä valtatie 3:lle Parkanon ja Ikaalisten kohdille. Liikennehankkeissa yhteistä huolta kannetaan erityisesti teiden turvallisuudesta ja toimivista yhteyksistä.

”Vt3 ja Vt9 kuuluvat Suomen tärkeimpään päätieverkkoon ja niillä liikennöi huomattavan paljon raskasta liikennettä. Liikennemääriltään tiet ovat erittäin vilkkaita, mutta niiden turvallisuustaso on heikko ja tiejaksoilla on vuosien aikana tapahtunut lukuisia järkyttäviä onnettomuuksia” edustajat kommentoivat ja jatkavat: ”nämä valtatiet ovat elinkeinoelämän kuljetusreittien lisäksi keskeisiä työmatka-, asiointi ja vapaa-ajan liikenteen yhteyksiä. Parannuksilla edistetään huomattavasti turvallisuutta, vähennetään ympäristöhaittoja ja ratkaistaan vilkkaasti liikennöityjen valtateiden ruuhkautumisongelmia, jotka heikentävät teiden liikennöitävyyttä ja alueen kilpailukyvyn kasvua”.

Määrärahalisäyksiä esitetään lisäksi Helvetinjärven ja Seitsemisen kansallispuistojen huoltoyhteyksien parantamiseen sekä taukopaikkojen ajantasaistamiseen. Edustajat toteavat, että kansallispuistojen kävijämäärät ovat koronan myötä räjähtäneet ja tarpeet huoltotoimenpiteille ovat tällä hetkellä akuutteja, sillä luonnonsuojelualueiden lähivirkistys- paikallistalous ja terveyshyödyt ovat mittavia.

Myös Tammelaan vuonna 2023 nouseva ja jopa 6500 henkeä vetävä jalkapallostadion saa tukensa kokoomusedustajien aloitteissa.

”Hankkeella on merkittävä vaikutus alueemme vetovoimaan ja imagoon. Tampere on urheilukaupunki, joka vetää puoleensa monipuolisilla mahdollisuuksillaan. Tammelan Stadion avaa ovensa jalkapalloelämyksille ympäri vuoden ja tuo yhteen niin kaupunkilaiset, kaupunkiseudun asukkaat kuin kansainväliset vieraatkin” edustajat sanovat.

Edustajat esittävät myös määrärahan lisäämistä tamperelaisoppilaitosten yhteisen uudenlaisen teollisen yhteiskouluttamisen mallin, Simuversityn, luomiseksi Tampereelle.

”Osaajapula on merkittävä riski yritysten kasvumahdollisuuksille. Uudenlaisen teollisen yhteiskouluttamisen mallin, Simuversityn, tarkoituksena on mahdollistaa riittävän määrän osaajia työelämään sekä luoda jatkuvan osaamisen kehittämisen pysyviä malleja seuraaville vuosikymmenille” edustajat sanovat.

Kokoomusedustajat esittävät määrärahaa lisäksi puurakentamisen tutkimuskeskuksen kehittämiseen. Tampereen yliopistolla on käynnistymässä puurakentamisen tutkimuskeskus yhteistyössä puurakentamisesta kiinnostuneiden yritysten kanssa.

”Puurakentamisen edistämisellä on suuren ilmastovaikutuksen lisäksi huomattava kansantaloudellinen vaikutus. Pirkanmaan alueella on panostettu vahvasti puurakentamisen kehittämiseen ja se on merkittävästi työllistävä ala. Määrärahalisäys tutkimuskeskuksen kehittämiseksi edistäisi monella tapaa niin Pirkanmaan, kuin koko Suomen etua” kokoomusedustajat painottavat.

Talousarvioaloitteiden viimeinen jättöpäivä on tänään perjantaina.

“Pirkanmaan nousujohteinen kehittyminen sekä elinvoimaisuuden vahvistaminen edellyttävät vahvoja investointeja osaamiseen ja hyvinvointiin. Lisäksi liikenteen kokonaisvaltaisen turvallisuuden ja sujuvuuden parantaminen ovat merkittäviä tekijöitä kilpailukykymme ja vetovoimamme kasvattamiseksi. Näillä aloitteilla tahdomme kirittää hallituksen toimia työllisyyden ja taloustilanteen edistämiseksi koko Pirkanmaalla” edustajat päättävät.

Lisätietoja:

Anna-Kaisa Ikonen 09 432 3062

Pauli Kiuru 09 432 3071

Arto Satonen 09 432 3110

Sofia Vikman 0405683777

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *