Petteri Orpo on kokoomuksen uusi puheenjohtaja

Petteri Orpo valittiin kokoomuksen uudeksi puheenjohtajaksi

Lappeenrannan puoluekokouksessa Petteri Orpo voitti äänestyksen toisen kierroksen Alexander Stubbia vastaan äänin 441,4- 361. Ensimmäisen kierroksen äänestyksessä Orpo sai yhteensä 396,8 ääntä. Alexander Stubb sai vaalin ensimmäisellä kierroksella 294,4 ääntä, ja Elina Lepomäki 122,4.

Puoluekokous valitsi myös varapuheenjohtajiston ja puoluevaltuuston puheenjohtajiston

Ehdolla puoluevaltuuston puheenjohtajaksi olivat Jussi Koskinen ja Mari-Leena Talvitie. Valituksi tuli Mari-Leena Talvitie äänin 590-147,6.

Varapuheenjohtajaehdokkaina olivat Sanni Grahn-Laasonen, Antti Häkkänen, Janne Sankelo, Petri Sarvaaa ja Sofia Vikman. Äänet jakautuivat seuraavasti: Grahn-Laasonen 577,4, Häkkänen 667,6, Sankelo 486,2, Sarvamaa 214 ja Vikman 303,6. Valituiksi tulivat heti ensimmäisellä kierroksella Grahn-Laasonen, Häkkänen ja Sankelo.

Kuvassa puoluesihteeri Janne Pesosen kanssa valittu puoluejohto: Janne Sankelo, Mari-Leena Talvitie, Petteri Orpo, Sanni Grahn-Laasonen ja Antti Häkkänen.

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *